Home » Välkommen!

Välkommen!

Hej! Vad roligt att du hittat till Nyfikna Investerare, varmt välkommen!

Registrera dig gärna för vårt nyhetsbrev för exklusiva förhandsinbjudningar och early birds till våra utbildningar, investerarresor och events samt utbildande och inspirerande content.

I Nyfikna Investerare Magazine och på vår blogg kan du inspireras och lära dig mer om investeringar och entreprenörskap med inslag av lifestyle och luxury travel.

Vad gör Nyfikna Investerare?

Svaret på frågan beror lite på när man frågar, eftersom vi anpassar oss till rådande investeringsklimat. Efter alla år av stimulanser (som nådde nya rekordnivåer under pandemin) med efterföljande inflation och räntehöjningar i kombination med det osäkra geopolitiska läget med militär upptrappning, toppat av AIs frammarsch, befinner vi investerare oss i en extrem era med stora och snabba slag som hela tiden förändrar spelplanen.

Vi demokratiserar kunskapen om investeringar

Nyfikna Investerare brinner för att demokratisera kunskapen om investeringar och pengar och vi hoppas att vi kan inspirera dig i rollen som investerare. Vad som 2019 började i form av en hobbyblogg och ett nyhetsbrev om investeringar i guld och silver har idag vuxit till att även innefatta:

 • Angel Investor Club
 • Board of Director’s Academy
 • Utbildningsresor
 • Nyfikna Investerare Magazine

Fokus har sedan start legat på att demokratisera kunskapen om investeringar och pengar, initialt genom att blogga, skriva krönikor och böcker om investeringar och börsen. Genom strategiska mediasamarbeten, pr och expertkrönikor når vi cirka 1,3 miljoner läsare i månaden (bara i Sverige utan att räkna vår internationella synlighet). Snarare än noterade storbolag och indexfonder har vi bland annat lärt oss mer om investeringar i tillgångsslag som:

 • Världens äldsta valutor (guld och silver)
 • Chanelväskor
 • Bostadskarriär
 • Snabbväxande onoterade techbolag i tidigt skede
 • Charterbåtar i Medelhavet
 • NFTs
 • Bitcoin

I boken “A diary of a Daytrader” har vi fått svepas tillbaka i tiden och uppleva Finansstockholm bakom tradingrummens dörrar genom 90-talet och in i 2000-talets upptakt till finanskrisen. 

Så, vi gör ju lite av varje. Att bygga en portfölj i världsklass och samtidigt demokratisera kunskapen om investeringar och pengar är vår grundare Joannas personliga drivkrafter. Nyfikna Investerare har siktet inställt på att bli en världsledande community för svenska privatinvesterare.

Nyfikna Investerare Magazine

Hösten 2023 lanserar vi Nyfikna Investerare Magazine, ett lifestyle magazine med fokus på investeringar, entreprenörskap och luxury travel. Magazinet finns i print för våra medlemmar, kunder och partners samt i en digital version som du får access till när du registrerar dig för vårt nyhetsbrev.

Utbildningar

Vill du dyka djupare ner i investeringarnas värld och lära dig mer om exempelvis ängelinvesteringar eller styrelsearbete kan du anmäla dig till någon av våra populära utbildningar. Vi annonserar via nyhetsbrevet när vi öppnar upp anmälan för kommande kursstarter och erbjuder ofta earlybirdpris till våra prenumeranter och följare.

Angel Investor Club

Saknar du ett forum med andra ängelinvesterare är du välkommen att söka till vår Angel Investor Club, nästa intag annonseras genom nyhetsbrevet. 

Investerarresor

Kanske vill du bara njuta av livet, lära dig mer om investeringar i lite otippade tillgångsslag i sköna miljöer tillsammans med ett härligt gäng nya investerarvänner? I så fall får du hålla utkik efter inbjudan till vår nästa investerarresa. Nu senast seglade vi i Kroatien och lärde oss allt om att investera i charterbåtar i Medelhavet.

Oavsett vem du är och vad du vill i din roll som investerare hoppas vi att du ska trivas hos oss och att Nyfikna Investerare kan bidra med lite inspiration och glädje i din tillvaro!

Observera att inget i våra kanaler är rådgivning eller rekommendationer, utan att alla gör sin egen analys och fattar sina egna investeringsbeslut. 

Ängelinvesteraren David Ståhlberg – mina 3 bästa pitchtips

Nyfikna Investerare investerar i Sportstech-bolaget Troopr

Fler events och poddsatsning

Nyfikna Investerares affärsänglar investerar i LEIA