Nyfikna Investerare i media

Nyfikna Investerare brinner för att demokratisera kunskapen om investeringar och pengar. Genom att blogga, podda skriva böcker och expertkrönikor samt strategiska mediasamarbeten och pr når vi cirka 1,3 miljoner läsare i månaden (bara i Sverige utan att räkna vår internationella synlighet). Här kan du ta del av några artiklar.

Omni Ekonomi
Entreprenören och investeraren Joanna Törngren Redebrant skriver krönikor om börs och investeringar varannan vecka.

Läs mer på Omni Ekonomi


Eu startups logo

EU-startups
Shortlisted in TOP 100: Europe’s most influential women in the startup and venture capital space. Joanna turned her curiosity for investment into a business idea, aiming to facilitate growth across Sweden’s tech ecosystem when she founded Nyfikna in 2021. The firm is becoming one of Sweden’s most impactful business-angel networks aiming to support early-stage startups.

Läs mer på EU-Startups


Breakit logo

Breakit
Sveriges 199 viktigaste affärsänglar

Breakit
Från början var det en blogg där hon diskuterade investeringar i guld och silver. Nu har det vuxit till ett investerarnätverk som samlat över 8000 personer – och ett 50-tal som är med och investerar aktivt. “Jag drar helt enkelt igång det jag själv tycker är kul och har saknat”, säger grundaren Joanna Törngren Redebrant.

Läs mer på Breakit


Realtid logo

Realtid
Nyfikna Investerare åker till Kroatien och genomför sin allra första utbildningsresa om investeringar i annorlunda tillgångsslag. ”Lär dig investera i charterbåtar i Medelhavet” är temat för första resan. ”Jag älskar att resa och det har sedan länge varit en dröm att få arrangera utbildningsresor”, säger Joanna Törngren Redebrant, grundare Nyfikna Investerare.

Läs mer på Realtid.se


Expressen logo

Expressen
”Se till att komma in på bostadsmarknaden så fort som möjligt”, säger ekonomen och författaren Joanna Törngren Redebrant som grundat Nyfikna Investerare och drivs av att demokratisera kunskapen om investeringar och pengar.

Läs mer på Expressen.se


Afonbladet logo

Aftonbladet
Att äga sin bostad är den mest avgörande faktorn för om du kan bli miljonär eller inte. Men det handlar också om vad man köper, och vad man gör med bostaden. ”Det är en fattigdomsfälla att bo i hyresrätt”, säger författaren Gösta Carlberg som skrivit ”Bli bostadsmiljonär – råd och tips för din bostadskarriär” tillsammans med Joanna Törngren Redebrant.

Läs mer på Aftonbladet.se


börsvärlden logo

Börsvärlden
”Trots en bakgrund från bland annat Unga Aktiesparare, där jag varit vd och chefredaktör, föredrar jag tillgångsslag som jag kan ”klappa på”. Ett hus, ett silvermynt – eller en entreprenör i en svensk techstartup. Min familj drabbades hårt både i Krugerkrachen och 90-talets bankkris, vilket har bidragit till min respekt för börsens nyckfullhet och centralbankernas makt”, säger investeraren Joanna Törngren Redebrant.

Läs mer på Börsvärlden


Starta & Driva Företag logo

Starta & Driva
Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren själv saknade när hon bestämde sig för att bygga en portfölj med onoterade innehav. Hon saknade ett forum som drivs av investerare för investerare, med ”skin in the game”.

Läs mer på Starta & Driva Företag


Dagens PS logo

Dagens PS
Investeraren om vägen från skavig karriär till frihet. Hon hade kometkarriär med vd-roll och styrelseuppdrag innan hon fyllt 30 och en 6-siffrig lön – ändå var det något som inte stämde. I den här öppenhjärtiga intervjun får vi Joanna Törngren Redebrants bästa tips för en hållbar karriär.

Läs mer på Dagens PS


Förtagande.se logo

Företagande.se
Joanna Törngren Redebrant är affärsängel och driver företaget Nyfikna Investerare som hon också grundat. Här berättar hon vad en affärsängel gör, hur hon kom in på den banan och vad som är det roligaste med det.

Läs mer på Företagande.se


Allas logo

Allas
Entreprenören Joanna Törngren Redebrant är något av ett proffs när det kommer till att få pengar att växa. Hon har gjort både jobb- och bostadskarriär och i dag driver hon sitt eget bolag Nyfikna investerare och skriver böcker. I tider av inflation kan det kännas tungt ekonomiskt, Joanna Törngren Redebrant om att maxa ekonomin i snåla tider.

Läs mer på Allas


MåBra logo

Må Bra
Joanna Törngren Redebrandt hade gjort raketkarriär innan hon fyllt 30 år. Ändå var det något som skavde – idag prioriterar hon andra, mer mjuka, värden. Så gjorde hon för att kunna vara ledig 20 veckor om året.

Läs mer på Må Bra