Home » Nyfikna Investerares affärsänglar investerar i LEIA

Nyfikna Investerares affärsänglar investerar i LEIA

LEIA var ett av tre bolag som pitchade när Nyfiknas Affärsänglar träffades i slutet av november och genom matchningen av spännande case med smart kapital blev det investering på över 1 miljon i LEIA genom Nyfiknas änglar.

Vi vill göra för mödrahälsan vad Fitbit gjorde för allmänhälsan. Genom att vara en datadriven produkt kommer vi kunna konkretisera och visualisera användarens hälsa under denna omvälvande tid och på så sätt hjälpa dem förstå och förbättra den.

Astrid Gyllenkrok Kristensen CEO och medgrundare

I appen kommer chatbotten LEIA ställa frågor och guida användaren till individanpassad information framtaget av forskare och experter inom kvinnohälsa. Kvinnan loggar sitt fysiska och psykiska mående och får genom det datadrivna insikter om sin hälsa men även verktygen att förändra den. Användaren kommer kunna dela sin data och hälsoinsikter med sin barnmorska för att underlätta för en mer individanpassad vård. Genom att bygga in screeningmetoder för förlossningsdepression och andra förlossningsskador kommer appen kunna identifiera kvinnor i risk tidigt och hänvisa till rätt vårdgivare. Det även finnas ett partner log-in för att även stötta medföräldern under denna omvälvande tid. 

När vi pratat med nyblivna föräldrar och vårdpersonal blir det tydligt att partnerns stöd också är avgörande. Många medföräldrar är frustrerade för att de inte vet hur de ska stötta mamman tiden efter förlossningen. Det är inte ovanligt att de också mår dåligt och känner sig ensamma med sina frågor. Nästan lika stor andel pappor/partners drabbas av förlossningsdepression, 10 % enligt statistik, och sen finns det ett mörkertal som drivits av pandemin.

Sandra Wirström, CPO och medgrundare

Grundarna har mångårig erfarenhet av att bygga och driva tech och femtech bolag och tar nu in kapital för att accelerera produktutveckling och lansering samt bygga ut teamet. 

”Det är väldigt roligt att Astrid ville pitcha för Nyfikna Investerares affärsängelnätverk och att LEIA väljer att ta in smart kapital genom oss när de är så uppvaktade att de kan välja och vraka bland investerare.

Joanna Törngren Redebrant, grundare Nyfikna Investerare

Astrid Gyllenkrok Kristensen och Sandra Wirström har grundat femtechbolaget Leia – med visionen att digitalisera mödrahälsa globalt.

Man har tagit in 5,6 miljoner och tackat nej till nästan 2 miljoner. KRY-profilen Johan Flodin, Daytadern Massimiliano Franzé och den internationella startup-profilen Joakim Ström är några av Nyfiknas änglar som investerade i rundan. 

Det känns skoj att lägga till LEIA i min portfölj med onoterade innehav. Jag kan medicin och bolagsbyggande, men investerarrollen är jag relativt ny i så det känns tryggt att börja tillsammans med Nyfikna Investerare.

Johan Flodin

Vid sidan av mina två decenniers daytrading, har jag alltid brunnit för ängelinvesteringar och jakten på att hitta guldkorn i ett tidigt skede. Att just LEIA är ett sådant är jag helt övertygad om. Att få chansen att komma in som delägare via Nyfikna Investerare ger mig inte bara en unik möjlighet, utan också ett mycket kompetent ängelnätverk vid min sida.

Massimiliano Franzé

Andra investerare inkluderar bland annat Norrskens Erik Engellau-Nilsson, Jonas Axelsson och Erwan Lemmonier från Spotify, Femtech-fonden The Case for Her, Healthtech VCn Crista Galli Ventures, Fast Track Malmö samt Liseno; ett family office från Danmark. 

OM LEIA LEIA är ett startup baserat i Stockholm med visionen att digitalisera mödrahälsa globalt. Världens första health tracker för nyblivna nyblivna mammor ger användaren datadrivna  insikter om deras mentala och fysiska hälsa samtidigt som digitaliserade  screening modeller för förlossningsdepression och bäckenbotten komplikationer fångar upp kvinnor i risk och hänvisar dem till rätt vårdgivare. Grundarna har mångårig erfarenhet av att bygga och driva tech och femtech bolag med erfarenhet från bolag som CNN, Viaplay, Klarna och Natural Cycles och tillsammans med ett team av forskare och experter inom kvinnohälsa bygger de nu en produkt med målet att förbättra livet för miljoner nyblivna föräldrar världen över.

Post navigation

Leave a Comment

Lämna ett svar

Ängelinvesteraren David Ståhlberg – mina 3 bästa pitchtips

Börsvärlden ny media-samarbetspartner

Nyfikna Investerare Podcast – Bolagsspecial Gokind

Affärsängelutbildning i Marbella