Nyfikna Investerares affärsänglar investerar i LEIA

Sandra Wirström och Astrid Gyllenkrok Kristensen, grundare til femtechbolaget Leia – en app som ska stötta kvinnor genom fjärde trimestern.

Nu är det officiellt att LEIA har stängt sin runda. Grundarna har tagit in 5,6 miljoner och tackat nej till nästan 2 miljoner:

”Det är väldigt roligt att Astrid ville pitcha för Nyfikna Investerares affärsängelnätverk och att LEIA väljer att ta in smart kapital genom oss när de är så uppvaktade att de kan välja och vraka bland investerare, säger Joanna Törngren Redebrant som grundat och driver Nyfikna Investerare.

LEIA var ett av tre bolag som pitchade när affärsänglarna träffades i slutet av november och genom matchningen av spännande case med smart kapital blev det investering på över 1 miljon i LEIA genom Nyfiknas änglar.

Ett annat bolag som pitchade var Mooringo:

”Det är stort intresse för spacetechbolaget Mooringo med bas i Göteborg och vi har i skrivande stund soft commitment på över miljonen. Här hjälper vi Robert Mertens, grundare och vd, med hela emissionen och just nu arbetar vår juridiska partner Synch Law för fullt med att få formalian på plats så att vi kan stänga rundan. Robert vill också ha hjälp med att tillsätta styrelse, som blir nästa steg så snart vi fyllt på kassan och har kapitalet på plats formellt. Så det känns väldigt kul att det blir investeringar i 2 av 3 bolag redan på första pitchträffen,” berättar Joanna vidare.