Home » Nyfikna Investerare investerar i Sportstech-bolaget Troopr

Nyfikna Investerare investerar i Sportstech-bolaget Troopr

Nyfikna Investerare är mycket glada att kunna addera tech-startupen TROOPER till portföljen. Troopr är en community-plattform för träning och sport – med målet att koppla samman och aktivera människor.

Plattformen byggs som ett första steg för träningsgrupper, lag och organisationer, för att minska administrationen för ledare och öka engagemanget bland deltagarna. En helhetslösning för både administration och kommunikation, och bygger dessutom på gamification och lojalitetsprogram. 

Idéen till TROOPR kom när jag själv reste mycket i jobbet och ville hitta andra att träna med på min destination. Därför känns det grymt kul nu jobba med just den plattformen jag själv letade efter.

Tim Axelsson, vd TROOPR

På längre sikt blir TROOPR ett socialt nätverk och marknadsplats för träning och sport som gör det möjligt att hitta nya träningskompisar, enklare upptäcka och organisera träning tillsammans med andra, dela träningsinnehåll och hålla sig aktiv med sina vänner. Visionen är att vara en del av lösningen på de två globalt växande problemen med stillasittande och ensamhet.

”TROOPR är ett mycket spännande bolag och vi är jätteglada att få investera, trots att vi fortfarande är i ett mycket tidigt skede och investerar mindre summor. Det som fick oss att gå igång på caset är ett fantastiskt team, en mycket bra positionering i megatrenden hälsa då man motverkar stillasittande och ensamhet samt mycket fina möjligheter att skala verksamheten internationellt och snabbt. Det var check i alla boxarna från investeringskommitténs sida och så roligt att det blev match med några av änglarna.

Joanna Törngren Redebrant, grundare Nyfikna Investerare

TROOPR är grundat av Tim Axelsson, CEO; Carolina Westin, COO; och Patrik Högberg, CTO. Tillsammans har de erfarenheter från både startup och storbolag och delar nu visionen om att utveckla TROOPR till att bli den globala go-to appen för att träna med andra.

“Det känns superkul att ha med Nyfikna Investerare på vår resa att skapa nästa globala plattform för träning och sport. Vi befinner oss på en spännande plats på vår bolagsresa och är nu redo att ta nästa steg.

Carolina Westin, COO

Läs mer om TROOPR på www.troopr.app

Post navigation

Leave a Comment

Lämna ett svar

Medlemsaktiviteter

Nyfikna Investerares affärsänglar investerar i LEIA

Välkommen!

Investor Club