Home » Hotellfavoriter från Dubai

Hotellfavoriter från Dubai

Dubai är för många den glamorösa metropolen mitt ute i öknen, känd för sina imponerande skyskrapor, lyxiga köpcentrum och exklusiva hotell. För oss som verkligen uppskattar bra hotell med dess komfort, elegans och förstklassig service är hotellen i Dubai ofta en destination i sig även om genuitet och pittoreska upplevelser ofta lyser med sin frånvaro. Här presenterar vi några av våra favoriter.

Text: Redaktionen

Burj Al Arab

Symbolen för Lyx: Burj Al Arab, en ikonisk siluett i Dubais skyline, står som symbol för överdådig lyx. Hotellet som ofta (helt felaktigt) sägs ha 7 stjärnor ligger på en konstgjord ö precis utanför Dubais kustlinje och alla rum har panorerande utsikt över antingen Persiska Golfen eller Dubai City med alla dess futuristiska byggnader. Hotellets minsta rum är 170 kvadratmeter och håller ypperligt hög klass. Uppskattas skandinavisk och minimalistisk design är detta dock inte hotellet för dig – bjärta färger inbäddat i svulstiga guldornamentationer är legio. Redan vid ankomst imponeras vi av lobbyn med dess vattenspel, väggtäckande akvarium och inte minst 180 meter i takhöjd. Servicenivån är löjligt hög och allting du får är av högsta klass, några favoriter var snittar med äkta guld, full size Hermes amenities (så klart med en doft för henne och en för honom) samt rakhyvlar från Gilette. Solnedgången från spat är osannolikt avslappnande – men förvänta dig inte en personlig serviceupplevelse likt den du finner på många andra hotell nedan. Såväl strand- som poolområde är fantastiska och lika mycket som vi njuter av faciliteterna roar det oss att titta på alla de gäster, och i många fall, färgstarka karaktärer som rör sig kring oss.

Atlantis The Palm

En underhållningsdestination: Atlantis The Palm, är inte bara ett hotell, utan en komplett underhållningsdestination med stränder och pooler som bjuder in till lek och bus och så även inte minst den grannbelägna vattenparken som alla Atlantisgäster också har tillträde till. I rummet vi bodde ingick access till club lounge där lättare tilltugg och dryck serverades under dagen. Av alla hotell listade här är Atlantis det som håller lägst servicenivå – mycket beror det på att antalet gäster och besökare är så stort (hotellet upplevs till och från till och med stökigt, vilket gör det något förvånande att vi här hade en av de bästa spaupplevelser vi någonsin haft!) – men tack vare alla faciliteter så trivs vi utmärkt och kommer gärna tillbaka – med barnen vill säga, för en romantisk långweekend rekommenderar vi tveklöst något av de andra hotellen på listan. En spaning är att systerhotellet Atlantis the Royal som är nyare och vi inte hunnit besöka än är mer stylish och tycks vara ett spännande alternativ.

Raffles

En ikon i ny tappning: Raffles är en kedja med ett renommé som förpliktar. Och mycket riktigt levererar Raffles Dubai en gedigen lyxupplevelse med en servicenivå som utklassar allt annat på listan. Hotellet ligger tråkigt, men väldigt behändigt, nära flygplatsen och strandupplevelsen lyser med sin frånvaro. Utöver servicenivån kompenseras detta av de väl tilltagna rummen, utsökta restauranger och ett trevligt och lugnt poolområde. I club loungen serveras afternoon tea som vid flera tillfällen ersatt lunch för oss och likaså middag på kvällen, snart känner personalen i loungen våra preferenser och inte sällan står våra drinkar redan vid vårt favoritbord redan när vi anländer – nästan som magi? Tillsammans med Grosvenor House nedan är Raffles det hotell vi bott flest gånger på i Dubai vilket är ganska talande och visst känns det lite som att komma hem när vi anländer till Raffles. Än har vi inte hunnit testa Raffles the Palm som öppnade förra året på just the Palm. Nyare faciliteter med såväl en stor och privat strand och ett helt annat formspråk lockar och att servicenivån håller högsta klass är ingen högoddsare – vi hoppas kunna återkomma med en fullständig reseberättelse snart.

Grosvenor House

De blå tornen vid marinan: Jämte Raffles är Grosvenor House det hotell vi känner oss mest hemma på i Dubai. En inte fullt lika personlig upplevelse som på Raffles, men med ett fantastiskt utbud av restauranger och barer och en härlig vibe som är svårslagen. Rummen må vara väldigt fina men är ni ute efter en större svit så finns det bättre alternativ – exempelvis Raffles som har fantastiska sviter. Poolområdet är dåligt och skuggas ofta av hotellet självt och omkringliggande byggnader så att nyttja shutteln till systerhotellet Le Méridien och njuta av deras utmärkta poolområde med tillhörande strand är att rekommendera! Rent allmänt ligger Grosvenor House i ett väldigt trevligt område så även om det tar emot att lämna lyxen och komforten så är det inte fel att ta ut svängarna något och se sig om i närområdet.
 
Som ett avslutande tips rekommenderar vi er att avstå från the Address-hotellen. Inte för att det kommer att gå någon nöd på er där men i relation med ovanstående så står de sig slätt och alla de hotell vi har testat i kedjan lämnar oss oförstående till den rating de erhållit.

Post navigation

48 timmar i Prag

Hakuna Matata på Zanzibar