Home » Börskollen är samarbetspartner till Nyfikna Investerare

Börskollen är samarbetspartner till Nyfikna Investerare

Börskollen är en tjänst som samlar mängder av börs- och ekonominyheter på ett och samma ställe – helt kostnadsfritt både som app och på webben. Varje månad hämtas över 6 000 nyheter från fler än 110 olika källor, såsom börsnyheter, pressmeddelanden, bloggar, videos, analyser, insynshandel och blankningspositioner. Här berättar Daniel Åstrand om deras koncept, som har nått över en kvarts miljon nedladdningar sedan start, och om samarbetet med Nyfikna Investerare. 

Text: Nina Jansdotter

Vad som gör Börskollen unika är främst att de samlar nyheter från så pass många olika källor/perspektiv, men även att de finns både på webben, som app, nyhetsbrev och sociala medier. 

Våra användare uppskattar inte minst möjligheten att kunna skapa bolagsbevakningar för sina favoritbolag och på så vis få smidiga automatiska pushnotiser vid nya händelser – oavsett om det exempelvis rör sig om en nyhet, en kvartalsrapport eller en insynstransaktion”, förklarar Daniel. 

Börskollen är helt enkelt ett väldigt smidigt och tidsbesparande verktyg för att “hålla koll på börsen”, såväl allmänt som för de bolag man vill bevaka lite extra noga”, tillägger han. 


Hur kom du in på detta spår? 
– Idén till Börskollen kom från Kristoffer Matsson som sökte ett enklare sätt att ha ”koll på börsen”. Med hjälp av sitt (och de övriga tre grundarnas) kunnande inom IT/utveckling togs Börskollen fram som ett enkelt och smidigt verktyg för att hålla sig uppdaterad i det stora nyhetsflödet som rör börsen, aktier och investeringar.

De båda som driver Börskollen idag (Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand) har ett stort intresse för såväl börsen, som egenföretagande generellt och drivs av att skapa ett grymt verktyg som underlättar för börsintresserade personer att utvecklas som investerare. 

Det är utmanande att kombinera våra olika kompetenser och tillsammans med alla samarbetspartners konstant utveckla och förbättra Börskollen för varje dag som går!

Vad har ni för samarbete med Nyfikna Investerare? 

”Nyfikna Investerare syns i Börskollen som en bloggkälla och vi har därutöver en god, utvecklande dialog där vi försöker hjälpa varandra framåt, utbyta kontakter och bidra med mer kunskap till den börsintresserade allmänheten.

Vi är väldigt glada för vårt samarbete med Börskollen och att våra blogginlägg syns i Börskollens flöden och på så sätt kan läsas av ännu fler investerare. Sen tycker jag personligen att appen är grymt smidig om man vill skaffa sig en snabb översikt. Eftersom jag är långsiktig investerare, men vill hitta balansen att kunna hålla mig uppdaterad men samtidigt inte bli nerstämd av det många gånger deppiga nyhetsflödet i media, så tycker jag att Börskollens nyhetsbrev är toppen att läsa. Det i kombination med mer nischade poddar, rapporter och expertinfluensers tycker jag ger en bra helhetsbild av marknaden och vad man kan vänta sig framöver”, tillägger Joanna Törngren Redebrant, som grundat Nyfikna Investerare.

Daniel menar att det är viktigt och bra med samarbeten. Nätverkande, kontakter och löpande input är A och O för att utvecklas som egenföretagare (och individ) och där bör man alltid ha “örat mot rälsen” och vara lyhörd på feedback, nya perspektiv och uppslag till nya samarbeten, avslutar han. 


Här läser du mer om Börskollen och via denna sida kan du ladda ner deras app.

Post navigation

Leave a Comment

Lämna ett svar