Home » Affärsängelns pitchtips

Affärsängelns pitchtips

Anna Petersson beskriver sig sig själv som en nyfiken, tech-intresserad, möjlighetsfokuserad person – som brinner för nya innovationer och entreprenörskap. Vi tycker att Anna är one of a kind – och skulle kalla henne för en erfaren ängelinvesterare, technörd och networking queen – med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe.

Anna har lång erfarenhet av både ängelinvesteringar, entreprenörskap och storbolagskarriär. Till vardags arbetar hon som innovationschef på en innovationsarena i Halland med fokus på att coacha entreprenörer och bolag. Hon är också programansvarig för AI.m som är en innovationsprocess inom människocentrerad artificiell intelligens samt bygger också upp en AI-nod. Hon drivs av att ha skoj och göra skillnad:

Jag älskar att nätverka och träffa människor med olika bakgrund som tillsammans kan göra skillnad, går igång på att matcha ihop människor och se hur sammanförandet av olika kompetenser kan skapa nya värden och möjligheter.

Anna har även andra hattar på, som exempelvis sitt engagemang i Nyfikna Investerare och hon investerar också själv i tech-bolag i tidig fas:

Jag driver också det kvinnliga investeringsnätverket IDA där jag sitter med i styrelsen och tillsammans med Joanna Redebrant Törngren, ansvarar för deal-flow till nätverket och håller i våra pitchdagar.

Annas tips till dig som ska pitcha till investerare

  • Var supertydlig i början av pitchen med vad bolaget gör och vad som gör er unika – så det fastnar.
  • Sätt en personlig prägel. Beskriv ditt varför, gör det minnesvärt och se till att dina personliga styrkor som entreprenör kommer fram.
  • Var tydlig med var skalbarheten ligger, vilka dina kunder är och hur affärsmodellen ser ut.
  • Beskriv vilka styrkor du och ditt team besitter och hur det gör att ni kommer lyckas.
  • Beskriv era konkurrenter eller alternativa lösningar, om inget nämns blir det inte trovärdigt.
  • Var tydlig med hur mycket kapital du söker och vad pengarna ska användas till.
  • Träna! Ingen eller i alla fall väldigt få, gör en bra pitch första gången.

Vill du gå på investerarevent och titta på bolagspitchar och höra när affärsänglar ställer frågor? Varmt välkommen på Alice in startup-land där Anna är en av de änglar som kommer att vara på plats.

Intresserad av en plats i Nyfikna Investerares Angel Investor Club? Läs mer under fliken som du hittar i menyn och välkommen att kontakta joanna@nyfiknainvesterare.se för mer info.

Post navigation

Leave a Comment

Lämna ett svar

Från advokat till fotografering, antikorruption och ängelinvesteringar

Nyfikna Investerares affärsänglar investerar i LEIA

Andreas Grape – The Nordic Angel

Affärsängelutbildning i Marbella