Styrelseutbildning

ANTAGNINGEN TILL HÖSTENS STYRELSEUTBILDNING ÖPPEN 


Nu startar Nyfikna investerare styrelseutbildning. Utbildningsbolaget backas av spännande techprofiler med gedigen erfarenhet av styrelsearbete och drivs av Anna Petersson och Ylva Beck, båda med lång erfarenhet av styrelsearbete i både små och stora bolag och framförallt starka profiler inom ledarskap, utbildning, facilitering och coachning. 

Nyfikna Investerare ser behovet av en styrelseutbildning riktad mot svenska startups inom främst tech. Det vill säga relativt nystartade techbolag som växer och utvecklas snabbt. Fokus ligger på att utrusta kursdeltagarna med verktyg att ta sig an och framgångsrikt strategiskt stötta snabbväxande bolag och entreprenörer.  

”Det känns fantastiskt kul att vi nu erbjuder en helt unik styrelseutbildning som vi själva tar fram tillsammans med våra samarbetspartners och expertprofiler. Det som ger oss en grymt bra position är att vi, som alltid inom Nyfikna Investerare, drivs av portföljerna och har ”skin in the game”. Det vill säga att du inte bara går en utbildning genom oss, utan kommer in i Nyfikna Investerares ekosystem som är kopplat till portföljen och de bolag vi investerar i. Vi bygger den kompetensbas som vi kommer att behöva när vi nu skalar upp vår verksamhet med fler investerare, fler portföljinnehav och nya marknader, säger Joanna Törngren Redebrant som grundat och driver Nyfikna Investerare. 

”En nischad styrelseutbildning för svenska techstartups i kombination med ekosystemet är unikt”, förklarar Anna och tillägger: ”därtill skulle jag säga att engagerade individer samt extremt snabb utveckling på alla nivåer och perspektiv är karaktäristiskt för Nyfikna Investerare.”  

Ylva fortsätter: ”Vi har identifierat att flertalet av de tech start-ups vi träffar saknar en professionell styrelse med relevant kompetens. Entreprenören jobbar hårt och väldigt, väldigt operativt. Och det är precis som det ska vara. Samtidigt behöver entreprenören någon som ser företaget mer holistiskt och som kan tänka långsiktigt och strategiskt, förklarar Ylva. 

Utbildningen är helt unik i sitt slag och består av moduler där spännande och relevanta profiler själva bidrar med innehåll utifrån sina erfarenheter och lärdomar:

”Vi har satt samman ett batteri av kompetens som står bakom vår utbildning genom att bidra in med sin egen erfarenhet och dela sina kunskaper med Nyfikna Investerare och våra kursdeltagare”, förklarar Joanna.

”Från de senaste tio åren när jag arbetat på bland annat Schibsted och Egmont och varit med och byggt upp bolagens portföljer har jag upplevt väldigt många styrelser i unga techbolag som inte fungerat optimalt. Att få dela mina erfarenheter och därmed bidra till att öka kompetensen och kunskapen så att svenska techstartups kan få marknadens vassaste strategiska kompetens och stöd med sig tidigt i sitt bolagsbyggande känns väldigt roligt”, säger Erik Norberg. Erik är Co-Fonder, Portfolio Manager och Group CEO för Nyfikna Investerare och delar sina styrelseerfarenheter på en av modulerna.

En annan av profilerna som står bakom satsningen är techprofilen och styrelseproffset dr Johan Flodin som varit med och tagit KRY till Unicornstatus. Johan är en av delägarna och tar plats i bolagets styrelse.

”Joanna och jag har länge pratat om att starta något tillsammans och jag tycker det Nyfikna Investerare gör är både kul och bra. Det känns skoj att vara med och bygga upp Nyfikna Investerare och att genom vår styrelseutbildning få dela med mig av mina erfarenheter och lärdomar så att vi kan främja Sverige som Unicornproducent. Förutom att bygga bolag ser jag fram emot styrelseutbildningen och att få bidra till content med en modul.”

Utöver att utbildningen innehåller inspirationsmoduler ingår också hårdare utbildningsdelar med fokus på juridik och ekonomi:

”Det känns toppen att vi har Nyfikna Investerares partners Synch Law och Grant Thornton med oss i vår styrelseutbildning. De kommer säkerställa att vi har koll på såväl den relevanta juridiken som ekonomin och både Johan Ragnar och Zlatan Mitrovic, våra kontaktpersoner, har precis rätt profiler med fokus på techbolag i tidiga skeden och är nära marken genom sina styrelse- och revisionsuppdrag, lägger Joanna till.

Är du intresserad av en plats i nästa omgång? Fyll i din mejladress nedan så får du inbjudan när vi öppnar antagningen.

* indicates required

Här kan du registrera dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev så du inte missar vad som händer inom Nyfikna Investerare. Du kan också följa oss på LinkedIn och Instagram, vi heter Nyfikna Investerare.