Starkt startfält i Nyfikna Investerares affärsängelnätverk

Redan innan anmälan öppnat har ett flertal spännande investerarprofiler bekräftat sina platser i Nyfikna Investerares affärsängelnätverk. Idag säger vi varmt välkommen till Carl Palsson. Carl har en mycket stark e-handelprofil och har varit med och byggt upp Svensk Installationsparter (del av börsnoterade bolaget BHG) där han idag arbetar som VD.

Carl är en Nyfiken Investerare ut i fingerspetsarna och har nyligen gjort framgångsrika trades i råvaror, krypto samt byggt en egen tradingrobot. Han har också köpt mark i Frillesås söder om Göteborg där han nu tillsammans med sin gamle gymnasievän kommer att bygga och sälja hus.

Efter investeringen i Powermind är Carl supertaggad på att lära sig mer om investeringar i onoterade bolag, vilket är ett relativt outforskat investeringsslag för honom:

”Med en bakgrund där jag själv drivit upp bolag och känner mig väldigt trygg med resan från uppstart som entreprenör till att bli uppköpt av ett noterat large cap-bolag, i kombination med min starka e-handelsprofil, ska det bli kul att hitta case där jag både kan investera kapital, men också aktivt gå in med min kompetens, mina erfarenheter och kontakter och driva upp bolag i syfte att göra en bra exit. Att vi dessutom utbildar oss och får träffa mer erfarna ängelinvesterare och unicornentreprenörer tycker jag kittlar. Jag är supertaggad på att börja bygga mitt micro-investmentbolag i trygga händer och gott sällskap med Nyfikna Investerare.”

Nyfikna Investerares affärsänglar drivs av nyfikenhet, en vilja att göra riktigt bra investeringar och samtidigt vara med och sätta svenska startup-scenen på världskartan. Den exklusiva medlemslistan, med ett mycket begränsat antal platser, har redan innan anmälan öppnat ett tungt startfält av omsorgsfullt matchade investerarprofiler.

En annan av profilerna som bekräftat sin plats i nätverket är Jens Ostgard, som driver Walborg Ventures och nyligen gjort exit från Queenslab som han grundat och drivit upp. Efter investeringar i onoterade bolag som Ljusgårda, Powermind, och Meitner har Jens fått blodad tand och vill både lära sig mer om den här typen av investeringar, bygga sitt nätverk av investerare samt växla upp sitt dealflow av onoterade bolag: 

Jag är supertaggad på att lyfta mina investeringar i onoterat till nästa nivå. Att satsa på produkter och tjänster som gör gott för världen har blivit mitt fokus. Genom Nyfikna Investerare hoppas jag bli mer professionell i mina aktiviteter och beslut.”

Syftet med Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är att hitta potentiella Unicorns och med kapital och den kompetens som finns inom nätverket, både genom deltagarna själva – men också genom deras kontaktnät, addera det bolagen behöver för att kunna ta sig upp i värdekedjan.

Att Stockholm ligger på andra plats i världen efter Silicon Valley i att driva upp Unicorns tycker jag är helt fantastiskt och det är ett ekosystem som jag vill att vi Nyfikna Investerare ska stötta och nyttja”, säger Joanna Törngren Redebrant, grundare och VD Nyfikna Investerare.

”Det är fantastiskt roligt att det inom Nyfikna Investerare finns ett sådant sug på fler heta case och att kunna möta efterfrågan på investeringscase, utbildning och erferanhetsutbyte genom att starta Nyfikna Investerares affärsägelnätverk.” 

Anmälan beräknas öppna inom kort, vid intresse registrera dig för Nyfikna Investerares mejlutskick. För frågor kontakta Joanna: joanna@nyfiknainvesterare.se