Succé när Powerminds runda övertecknas med 67 procent

Hypsnosappen Powermind stänger nu sin senaste emissionsrunda, som var exklusiv för Nyfikna Investerare, med överteckning á 67 procent. I investerarlistan återfinns bland annat Doktor Johan Flodin, medgrundare av Kry, som även går in i styrelsen. Dr Flodin är endast en av profilerna som gått in med smart kapital genom Nyfikna Investerare.

Powermind har på kort tid fått över 10 000 nedladdningar och toppade under våren listorna som Sveriges mest nedladdade app inom mindfulness/meditation på både App Store (nr 12 inom Health & Fitness) och Play Store (nr 10 inom Health & Fitness) (februari 2021). Nu är man redo att återigen dra i gång marknadsföringen.

”Det är oerhört roligt med all den positiva respons vi fått i samband med den här lilla exklusiva rundan som vi gjort tillsammans med Joanna och Nyfikna Investerare!”, säger Lovisa Strömsholm, VD och grundare av Powermind. 

”Vi har optimerat vår modell och strategi för att få till riktigt bra kpi-siffror, och kan nu gasa ordentligt med marknadsföring under sommaren. Vi lanserar nu även Powermind på ryska marknaden och har redan ett bibliotek med ca 600 hypnotiska ljudspår färdiga på ryska.”

Dr Johan Flodin, Medicinsk utvecklingschef och delägare KRY, som redan drivit upp ett svenskt medtechcolag till Unicornstatus tycker att Powermind är ett intressant koncept då man fokuserar på friskvård snarare än sjukvård och att det ofta är bra att jobba förebyggande i stället för bara reaktivt:

”Det är väldigt kul att gå in i Powermind, affärsmodellen är otroligt skalbar. Hypnos i sig är ju kliniskt bevisat, och Powerminds förpackning med enklare självhjälp inom hälsa och personlig utveckling ligger helt rätt i tiden.” 

Ett annat namn på investerarlistan är Joanna Törngren Redebrant, tidigare VD och chefredaktör på Unga Aktiesparare. Joanna, med bas i Billdal utanför Göteborg, har en bred investerarprofil och lång erfarenhet av att investera. Idag driver Joanna communityn ”Nyfikna Investerare”, som hon grundat tillsammans med förvaltaren Eric Strand från AuAg Fonder, och senare i år debuterar hon som författare genom Ekerlids förlag på temat fastighetsinvesteringar. Investeringar i onoterade bolag utgör en mindre del i hennes portfölj (som också består av kryptovalutor, ädelmetaller, fonder, aktier och bostaden), men är den delen hon nu lägger fokus på att driva upp: 

”Att Stockholm ligger på andra plats i världen efter Silicon Valley i att driva upp unicorns tycker jag är helt fantastiskt och det är ett ekosystem som jag vill att vi Nyfikna Investerares nästan 4 000 investerare ska få möjlighet att vara med och stötta och nyttja. Jag vill sätta Nyfikna Investerare på kartan när man pratar svenska Unicornbolag.”

Joanna har följt Powermind sedan start och tycker nu att det är helt rätt läge att hoppa på tåget:

Nu är ett mycket spännande läge att investera då Powermind satt proof of concept på svenska marknaden och är redo att rulla ut sin mycket skalbara modell på nya marknader. Att man rider på den globala megatrenden av ökad psykisk ohälsa, vilken kommer att öka ytterligare i pandemins spår, stärker caset – liksom ett riktigt vasst team som vi genom Nyfikna Investerare nu stärkt upp ytterligare. 

Jag är både glad och stolt över att Lovisa gav mig och mina Nyfikna Investerarvänner möjligheten att investera smart kapital i syfte att driva upp Powermind till hypnosens Calm och Headspace. Det känns fantastiskt kul att sätta upp Powermind på min lista av onoterade innehav.”

Powermind har som mål att vara det självklara alternativet för självhjälp inom mental hälsa och personlig utveckling. Genom att erbjuda självhypnos i form av färdiga ljudspår via en app vill de göra hypnos lättillgängligt, coolt och mainstream. 

”Att lyssna på självhypnos via Powermind ska vara lika vanligt och självklart som att gå till gymmet.”, säger Lovisa. 

Powermind kommer nu bygga vidare på det senaste årets framgångar med, bland annat, nya modeller som riktar in sig mot B2B och även expandera till ytterligare språk.

Mer information om Powermind finns på www.powermind.app.