Nyfikna Investerare presenterar stolt Walborg Ventures som samarbetspartner

Walborg Ventures är ett populärt co-working space, eventyta och community i Göteborg, för unga, men kraftigt växande techbolag. Jens Østgaard, som är grundaren, menar att Walborg är välkända och respekterade för sitt fokus.

Text: Nina Jansdotter

Jens inleder med att förklara att han kom in på den här banan därför att han som entreprenör själv har fått erfara värdet av att sitta på rätt adress, redan i tidig fas. Han ville då erbjuda andra entreprenörer samma fantastiska möjlighet. Kontorsytor som tidigare hyrts av Jens snabbväxande konsultbolag, tog han över under 2020 och skapade konceptet Walborg Ventures. Sedan dess växer här andra bolag snabbt och effektivt. 

Vad är det bästa med det stället som du har skapat?

”Kaffet och utsikten. Nej det finns fler styrkor därtill. Det bästa säger många, är att det verkligen har saknats en mötesplats för entreprenörer med höga ambitioner, mitt i centrala Göteborg. Och nu finns det äntligen med besked, på 3000m2 på två av de bästa adresserna i stan.” 

Joanna Törngren Redebrant, som grundat och driver Nyfikna Investerare, tycker det är jättekul att få presentera Walborg Ventures som samarbetspartner:

”Det Jens gör är fantastiskt för Göteborg – och även om jag har ett större perspektiv än Göteborgs stad så känns det himla skoj att teama med den hetaste lokala techhuben och vara med och sätta min hemstad på kartan när man pratar om tech och entreprenörskap.”

Sedan första november sitter Nyfikna Investerare hos Walborg Ventures på Västra Hamngatan 7C i Göteborg:

”Jag är så stolt och glad för Nyfiknas nya fina kontor. Att disponera eget rum på en av Göteborgs mest anrika adresser, med utsikt över Domkyrkan och omgiven av härliga techentreprenörer är ju hur drömmigt som helst. I dagarna höll vi vår första träff med Nyfikna Investerares Affärsänglar hos Walborg och det är bara ett av flera lyckade event som vi kommer att arrangera tillsammans framöver.”

Många av Nyfiknas änglar är entreprenörer i grunden och det blir ett speciellt klimat när man sitter tillsammans med andra entreprenörer.

”Det bästa med entreprenörskap generellt är friheten, fortsätter Jens, entusiastiskt. Och riskerna är spännande eftersom de, ibland, sitter ihop med möjligheter till stora bedrifter och ekonomisk belöning. Pengar som han själv kan välja vad han sedan satsar på för att påverka bolaget, kvarteret, staden, landet, världen”, menar han.

Varför valde du att samarbeta med Nyfikna Investerare och Joanna Törngren Redebrant?

”De bolag som behöver resa externt kapital för att lägga rätt tillväxtplan, har haft alldeles för få alternativ historiskt i Göteborg. Det fick som konsekvens att pengar tog längre tid att hitta och det var en grupp med människor som fick alla förfrågningar, om riskkapital – om och om igen. Genom ett partnerskap mellan Nyfikna och Walborg kan detta nu ändras.”

Affärsänglar har enligt Jens erfarenhet, saknat en gemensam fysisk arena för innovativa möten, pitchkvällar, utbildningar och underhållning. Där man också kan låta bolag i känsliga tidiga faser växa sig starka som i en superkuvös och genomföra flera relevanta möten på samma dag utan att resa runt i regionen:

”Joanna såg denna svaghet och kontaktade mig. Varpå jag fort insåg att stora synergier fanns med att inleda ett partnerskap mellan centrala ytor vigda för entreprenörskap och ett högkvalitativt affärsängelnätverk.” 

Eftersom Joanna både pluggat och gjort karriär på annan ort under många år och bott i bland annat Malmö, Stockholm, England och Spanien har hon ett stort kontaktnät över hela Sverige men också internationellt och många som visar intresse för vad Nyfikna Investerare gör:

”Jag tror att jag som kvinna och investerare, som själv driver bolag som jag också grundat, i kombination med min solida bakgrund bidrar till det stora intresset för det Nyfikna Investerares team bygger upp. Nu är det fokus på att leverera på det vi har i pipen i termer av ängelnätverk och dealflow till våra investerare. Jag vill att Nyfikna Investerare ska nå sin fulla potential och den traction vi har nu är superfin och något vi ska rida på – utan att tumma på vare sig kvalitet eller exklusivitet i det vi gör.”

Självklart spelar ett fantastiskt gynnsamt investeringsklimat in liksom Stockholms Unicornposition:

”Vi står tidigt i en transformation och en teknologisk revolution. Marknader går upp och ner – men jag är inte orolig, teknologin har kommit för att stanna. Man ska inte glömma att det är i nedgångar som de stora investeringsmöjligheterna skapas och vår strategi är väl rustad för flera olika marknadsscenarion. Detta är en unik tid och den ska vi ta till vara på. ”

Nätverkande löser många utmaningar

Jens avslutar med att, återigen lyfta upp vikten av nätverkande. Att ha rätt nätverk har varit lösningen på de flesta utmaningar han själv har haft. Utmaningar som har blivit för stora för honom själv att klara av:

”Vilket är en vardagssituation för både investerare och entreprenörer eftersom höga mål och stora visioner ligger i vårt DNA. Några populära områden där Walborgs nätverk löser knepiga problem (bortom kapital och kontor) är rekrytering, försäljning, design och IT.” 

Både Jens och Joanna tycker båda två att det är dags att få upp Gbg på kartan och ge Göteborgsbolag med Unicornpotential gräddfil genom det som de tillsammans skapar genom samarbetet mellan Nyfikna Investerare och Walborg Ventures:

”Vi drivs av den gemensamma visionen att hitta bolagen tidigt och snabbt hjälpa entreprenörerna skalera genom rätt co-working och smart kapital. Det känns fantastiskt kul att slå våra påsar ihop för att skapa detta.”

Techentreprenör med intresse att sitta på Walborg? Kontakta Jens på jens@walborgventures.se eller 073 650 55 99 för vidare dialog.

Investerare och intresserad av Nyfikna Investerares Affärsängelnätverk? Kontakta Joanna för mer info och dialog: joanna@nyfiknainvesterare.se