Nyfikna Investerare presenterar stolt Synch som juridisk kunskapspartner

Synch är en framåtlutad advokatbyrå med fokus på att leverera högklassig affärsjuridik till bolag verksamma inom tech- och innovationsområdet. Här berättar Johan Ragnar, advokat, om Synchs koncept samt om deras samarbete med affärsängelnätverket Nyfikna Investerare. 

Text: Nina Jansdotter

Johan inleder med att förklara att att Synch skiljer sig från andra advokatbyråer på många sätt, bland annat genom att de utvecklar LegalTech genom sitt associerade bolag Maigon och att de inte har ett traditionellt partnersystem. De driver firman som ett vanligt aktiebolag med VD, styrelse och enhetschefer. Vidare har vi inte delat in medarbetarna efter rättsområden, utan vi har endast tre team på 40 medarbetare. 

Synch är en värderingsstyrd organisation, vilket står för Transparency, Curiosity, Harmony och Friendly, som ligger i framkant inom många områden, både inom juridik och teknologi. Johans roll är att dels utveckla Synch i Skåne och dels ansvara för deras erbjudande inom FinTech. Det är därför, enligt honom, väldigt roligt att se att båda områdena har en mycket fin utveckling:

”Det roligaste med att vara advokat är alla möten med drivna, trevliga och duktiga företagare som ofta ligger långt fram i tillämpningen av teknik som de gärna delar med sig av. Vidare är det fantastiskt kul att hjälpa alla företagare till att nå sina mål och göra bättre affärer”,  säger Johan entusiastiskt. 

Synch är juridisk kunskapspartner till Nyfikna Investerare och levererar dels standarddokumentation för investeringar, aktieägaravtal, medlemsavtal med mera och dels hjälper till med juridiken och dokumentationen vid de investeringar som görs. 

Vi utbildar även medlemmarna i juridiska frågor och förhoppningsvis kan vi även – med våra klienters godkännande – bidra till Nyfiknas deal flow och därmed ge både klienterna tillgång till kapital och Nyfiknas medlemmar tillgång till spännande bolag inom tech och innovation”.

”Johan kontaktade mig på LinkedIn, han tyckte att Nyfikna Investerare verkade spännande och vi klickade direkt. Johan och Synch är precis den juridiska partner jag sökte till Nyfikna Investerare. De är snabba, kunniga och nyfikna samt fantastiska relationsskapare. Det känns både tryggt och skoj att ha Johan och Synch med på Nyfikna Investerares resa,” förklarar Joanna Törngren Redebrant som grundat och driver Nyfikna Investerare och tillägger:

”Att registrera 4 bolag samtidigt är mest kul men såklart också stundtals utmanande. Att Johan sitter med i samtliga Nyfikna-bolagens styrelser och stöttar med den strategiska juridiska kompetensen, som är extra viktigt i verksamhet som förknippas med investeringar, känns tryggt och får mig att bli modigare i mitt företagande.”

Johan berättar också att har investerat i aktier sedan han  var 16 år gammal, då han även var medlem i Unga Aktiesparare. Han har varit med om IT-bubblans upp- och nedgång, vilket finansierade ett års studier med trading, 2008 års finanskris och den otroliga börsuppgång som följt sedan dess. Johan investerar främst i noterade bolag, men även i onoterade aktier.

Som FinTech-advokat känns det naturligt att investera i bolag jag förstår och kan. De advokatetiska reglerna medför dock att jag inte kan investera i Synchs onoterade klienter. Jag använder även automatiserade tjänster såsom Opti och Nowo – oerhört bekvämt och i linje med min passion för FinTech! ”