Nu kan boken ”A diary of a daytrader” förhandsbeställas

Nyfikna Investerare har den stora glädjen att meddela att Missimiliano Franzés debutroman nu går att förhandsbeställa. Beräknad leverans i mitten av juni.

Text: Nina Jansdotter

Nyfikna Investerare bad Instavännen och profilen a.diary.of.a.daytrader, Nyfiken Investerare och registrerad aktiemäklare med över 22 års branscherfarenhet, att gästblogga och dela utdrag ur sin tradingdagbok med oss. Intresset blev enormt och därmed gick startskottet till att Nyfikna Investerare ger ut Massis debutroman genom sin förlagsverksamhet.

Joanna Törngren Redebrant, grundare och VD Nyfikna Investerare, berättar om hur projektet startade:

”Jag kunde inte sluta läsa , blev helt uppslukad. Massi skriver helt fantastiskt. När han började gästblogga och jag såg att fler läsare tyckte detsamma frågade jag Massi om han hade funderat på att skriva en bok. Det hade han.”

Massi fyller i:

”När Joanna frågade om jag ville att Nyfikna Investerare skulle hjälpa mig att ge ut min debutroman svarade jag ja. Det kändes overkligt att jag skulle skriva och ge ut en bok. Men väldigt roligt. Och så klart pirrigt och nervöst. Men nu har vi gjort det och det känns så skoj.”

Joanna tycker att det är fantastiskt kul att genom Nyfikna Investerares ekosystem kunna lyfta grymma investerarprofiler och göra dem till debutförfattare:

”Vi har vår story. Massi och jag började som chattkompisar på Instagram och vår vänskap växte till något som hittills blivit så mycket mer. Det känns väldigt fint och äkta tycker jag. Det jag vill skapa med Nyfiknas förlagsverksamhet är något nytt jämfört med vad jag har gjort i de tidigare redaktionella roller jag haft.”

Om boken säger Joanna så här:

Jag har valt att låta boken få ha kvar Massis tonalitet och inte ändra i språket eller innehållet. Jag vill inte ändra i det som Massi skapat, utan boken är perfekt i min mening. Äkta, charmig och alldeles alldeles underbart nördig! Det är en spännande historia vi får följa och jag älskar personligen att svepas tillbaka i tiden och få uppleva Stockholms, Islands och Luxemburgs finansvärld bakom kulisserna. Boken är nördigt cool och kommer att passa alla oss finansnördar som liksom inte kan få nog av investeringar. Kul att läsa om hur huvudkaraktären investerar och resonerar kring portföljen samt att ta del av dessa legendariska karaktärer i fantastiska miljöer. Jag tjöt rakt ut av skratt när jag sträckläste boken. Vilket liv han har levt, vår Massi! Längtar redan efter uppföljaren.” 

”Det känns så kul att vi nu är klara med manus och att boken är klar att förhandsbeställa. Jag har faktiskt redan börjat fila på uppföljaren…”

Här kan du bläddra och få ett smakprov samt förhandsbeställa boken om du bli lika hooked som Nyfikna!