Mooringo stänger exklusiv runda för Nyfikna Investerare – backas av tunga techprofiler

Text: Nina Jansdotter

Robert Mertens, grundare och vd på Mooringo: ”Wow – vilken härlig besättning som kliver ombord på Mooringo! Jag är imponerad av hur Nyfikna Investerare, med Joanna i spetsen, stöttar oss med finansiering och engagerad kompetens. Nyfikna Investerare är precis den sorts partner vi letat efter för att kunna fokusera på vår unika spacetech-satsning och ta oss över de 7 haven. Nu får Mooringo både nya segel, navigationsutrustning och flytväst. Ser verkligen fram emot vår resa!

Nu satsar man på att sätta ny strategi, proof of concept och internationalisering:

”Det känns väldigt kul att Nyfikna Investerare får köpa in oss och investera smart kapital för att bidra in i Mooringos tillväxtresa”, säger Joanna Törngren Redebrant som grundat och driver Nyfikna Investerare. Att Mooringo är ett spacetechbolag från Göteborg, som nu också flyttar in på Walborg Ventures, tycker jag är superkul. Mooringo blir ett fint tillskott i portföljen där vi senaste året investerat ibland annat Powermind, LEIA och Zeptagram. 

En av profilerna som både investerar och går in i styrelsen är Erik Norberg. Erik brinner för segling och har över tio års erfarenhet av investeringar i onoterade bolag från bland annat Egmont, Schibsted och Private Equity: ”Jag brinner själv för segling och ser att Mooringo har stor potential framöver. Branschen ligger långt efter i digitalisering och jag ser fram emot att bidra både med strategiskt kunnande och användarperspektiv för att underlätta båtlivet och självklart växa bolaget och investeringen tillsammans med Robert och de andra i teamet”

Sarah Häger är ett annat namn på investerarlistan: ”Detta är min första större onoterade investering. Jag har seglat i Medelhavet sedan barnsben och jag ser fram emot att hjälpa till att ta bolaget till nya marknader. Att digitalisera och skala upp plattformar är bland det roligaste jag vet”, säger Sarah som till vardags arbetar som Head of Open Banking Community på Nordea.

Nyfiken på Mooringo? Här hittar du mer info om bolaget: https://www.mooringo.com/se/

Nyfiken på att investera i onoterade bolag tillsammans med oss? https://nyfiknainvesterare.se/affarsangelnatverk/

Singna upp dig för vårt nyhetsbrev och få det senaste från Nyfikna Investerare direkt i din inkorg: https://nyfiknainvesterare.se/registrera-dig-har-for-nyhetsbrevet/