Möjligheten att starta min egen portfölj lockar

Rebecca Ehn är uppvuxen i en entreprenörsfamilj där bygga och utveckla bolag alltid varit centralt. En stor del av hennes nyfikenhet kring företagande och entreprenörskap väcktes i tidig ålder, samt en vilja att lära sig mer och att själv kunna bidra.

”Jag går igång på utmaningar och att lära mig nya saker. I karriären har mina drivkrafter gjort att jag vågat kasta mig ut och byta både industri, roll och land flertalet gånger.”

I grunden är Rebecca civilekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Hon har arbetat inom olika industrier som exempelvis Audit, Travel Education, Retail samt FMCG och främst i Sales och Operations roller där Göteborg, Stockholm, Luzern, Zürich och Sidney varit hennes bas. På senare år har hennes roller varit kommersiellt och strategiskt inriktade och hon sitter idag i Sodastreams nordiska ledningsgrupp som Commercial Manager.

”Självklart älskar jag bubbelvatten och att arbeta på ett värderingsdrivet bolag med målsättning att förändra sättet kolsyrad dryck konsumeras på genom att göra det mer hållbart över tid.”

Rebecca är även styrelseledamot i Hypermat, Nordens till ytan största livsmedelsbutik, som bedriver gränshandel mot Norge.

Vad har du på gång just nu? 

”Sedan Mars är jag föräldraledig med vårt andra barn. Första föräldraledigheten gick åt till att projektleda husrenovering. Nuvarande föräldraledighet har hittills ägnats åt att projektleda ett större trädgårdsprojekt! Jag ser stort fram emot Nyfikna Investerares uppstartsutbildning som drar igång inom kort!”

Hur kommer det sig att du vill vara affärsängel för onoterade bolag? 

”Via ett familjeföretag gör vi sedan många år tillbaka investeringar i onoterade bolag, främst aktiva inom Pharma och FoodTech sektorn. Det är stimulerande att följa och stötta entreprenörer i deras bolagsbyggande och något jag vill bygga vidare på. Går som sagt igång på att lära mig nya saker just därför är det extra intressant att få inblick i de onoterade bolagens affärsmodeller, produkter/tjänster, utmaningar m.m. Det är såklart riskfyllda investeringar, men med en lite längre tidshorisont och viss uthållighet kan det vara bra investeringar, vilken jag såklart gillar.”

Vad kan du bidra med förutom att investera pengar? 

En genuin vilja att hjälpa entreprenörerna att lyckas. Förhoppningsvis kan mina erfarenheter från att ha arbetat internationellt under flera år komma till nytta samt de erfarenheter jag har samlat på mig under årens lopp i att bygga starka säljorganisationer i snabbväxande organisationer.

Varför valde du att gå med i Nyfikna Investerares ängelnätverk?

Möjligheten att starta min egna portfölj av onoterade bolag samt att lära mig mer om investeringar i onoterade tillgångar i en prestigelös miljö där kunskapsutbyte är en självklarhet.

Varmt välkommen till Nyfikna Investerare Rebecca, vi är så glada att ha dig med i vårt ängelnätverk!