Home » LumeoTech stänger runda – investerare från Nyfikna med på nya ägarlistan

LumeoTech stänger runda – investerare från Nyfikna med på nya ägarlistan

LumeoTech är verksamma inom industrin wearable tech, IoT och Smart Textiles, här berättar John Holmgren, affärsutvecklare och en av grundarna om affärsidén och att de är glada för att kunna stänga sin senaste runda, där bland annat ängelinvesterare från Nyfikna Investerare har gått in och investerat i deras startup. 

Text: Nina Jansdotter

LumeoTech utvecklar och säljer tekniker som gör det möjligt att fästa och bära bärbara sensorer/enheter var som helst på textil, hud och päls. Deras vision är att bättre brygga människor och teknik i den fysiska världen. 

Vi säljer endast B2B, kundapplikationer varierar och är allt från bärbara kameror, personlarm, bärbara lampor och motion trackers – men bara fantasin sätter gränser.


Idag utvecklas bärbara sensorer och blir mindre i en otrolig takt. Men tillverkarna förlitar sig på urgamla sätt att bära på produkterna, som magnet, armband, engångstejp, remmar, krok och ögla, klämmor etcetera, förklarar John och tilläger: 

Gemensamt saknar de återanvändbarhet, flexibilitet eller styrka. Det finns ett växande behov av återanvändbara, pålitliga och användarvänliga sätt att bära wearables på.

Varför idén ligger i tiden

Det finns flera faktorer som visar på att idén är rätt i tiden, men man kan spåra ner det till ett antal megatrender, enligt John.  Utvecklingen av sensorer och chip går enormt snabbt, det blir enklare och billigare med bärbara teknikprodukter. John påpekar även att med AIs framsteg de senaste åren börjar en ny typ av wearables komma till marknaden, som på sikt kanske ersätter smartphone:

Se bara på det genomslaget Humane’s AI pin och Rabbit AI pocket companion fick nyligen.  

Iom wearable techs framfart tävlar de större bolagen om ett väldigt begränsat real estate på kroppen. Över 50% av wearables som tillverkas är fortfarande armband men det är inte alla som är sugna på att ha fyra klockor på sig. Kina som land har nu öppnat upp sig efter covid vilket skapar nya möjligheter för affärer i området.

Hur känns det att änglar från Nyfikna Investerare har valt att satsa på er?

Efter att ha rest kapital i ett tufft marknadsklimat är vi naturligtvis jätteglada över att kunna stänga den här rundan, för de nya änglar vi har fått med oss – och självklart också för de änglar som stöttat sedan tidigare. Nyfikna Investerares änglar är verkligen ett härlig gäng med bra energi och erfarenheter. Vi ser mycket fram emot att utveckla LumeoTech med våra nya investerare med på tåget!

Storslagna och ambitiösa framtidsplaner

John berättar att LumeoTech nu öppnat upp bolag i Shenzen och Hong Kong för att kunna vara mitt i epicentrum av produktion och utveckling av wearables:

Här har vi hittat ett par riktigt intressanta case som vi ser fram emot att berätta mer om längre fram. Vi kan också få ner tillverkningskostnaden rätt rejält genom att vara på plats. Under året kommer vi att ta fram 1-2 egna produkter för att sälja i distributionsled och förbättra cash flow.

Om team LumeoTech

John berättar att teamet är ett glatt gäng som finns utspridda på lite olika platser i världen:

Leo Wu – grundare och VD, utveckling, affärsutveckling och försäljning i Kina
John Holmgren – sen medgrundare med fokus på affärsutveckling och försäljning i EU och USA. 
Liv Liu – sourcing och försäljning i Kina.

På deltid och on demand har de hjälp av:

Malin Lankinen – marketing
Julia Airey – content / marketing / affärsutveckling
Iqi Ahmeti – 3D content creation
Henrik Hanning – AI tools mgmt & business dev matix student
Nikki Xu – adminstration & sales i Kina
Wayne Liu – legal support i Kina

Post navigation

Nyfikna Investerare investerar i Herbox

Nyfikna Investerares affärsänglar investerar i LEIA

Nyfikna Investerare Podcast – Bolagsspecial Gokind

Börsvärlden ny media-samarbetspartner