Internationell Ikeaprofil tar plats i styrelseutbildningen

Alexander von Ziepel är en smålänning med mycket retail i ryggsäcken. Han har arbetat på allt från ICA, ÖoB, Lidl  – samt har varit tjugo år inom IKEA. 

Text: Nina Jansdotter

Hos IKEA gjorde Alexander allt från kassajobb till att vara försäljningschef, sales responsible globalt för hemtextil och han arbetade i totalt sex länder. 

”Privat har jag två barn och älskar att spendera tid med dem. Hockey och fotboll betyder väldigt mycket för mig också!” 

Sedan ett år tillbaka driver Alexander sin egen konsultfirma i Belgien. Han har är även certifierad och har en MBA:

”Jag har följt Nyfikna Investerare på LinkedIn sista året och gillar verkligen attityden och värdegrunden. Jag får mycket energi av att följa dem och Joanna! Så det kändes otroligt rätt att anmäla mig till Nyfikna Investerares Styrelseutbildning. Det känns som att Nyfikna Investerare är en energisk och sammansvetsad liten familj.” 

Nu ser Alexander fram emot att träffa övriga kursdeltagare som går Nyfikna Investerares styrelseutbildning med start i november, att bli en del av det starka nätverket samt att få nya insikter. Det är verkligen spännande, menar han. 

Vad tror du att du kan bidra med mest?

”Jag tror att mitt ”utanför boxen tänk” och min breda erfarenhet av bland annat sales, logistisk och design kommer att kunna bidra med mycket. Jag är nog inte heller en vanlig ledare, jag triggas av risker och stora utmaningar och älskar verkligen att fã ett team eller ledning att sträva åt samma håll!”