Innovationschef med AI-expertis tar plats i ängelnätverket

Anna Petersson jobbar som innovationschef på HighFive, en innovationsarena i Halland. Främst bygger hon upp ett center för människocenterad AI och hjälper bolag med att förstå hur man kan använda AI som ett verktyg för att växa in i framtiden. Men Anna arbetar även med frågor som cybersäkerhet, hållbarhet och digitalisering samtidigt som hon coachar ett antal startups.

Text: Nina Jansdotter

Anna Peterson brinner verkligen för entreprenörskap och innovation. Hon berättar också att det är framförallt familj och vänner, men även yoga och träning, hon lägger fritiden på.

Vad har du på gång just nu?

”Massor! Har förmågan att alltid ha enormt mycket runt mig och kicka igång diverse olika projekt. Älskar när det händer saker. Har en rad spännande projekt på gång, ett par intressanta investeringar samt att jag pluggar en kurs i human tech.”

Anna berättar att hon tycker det känns otroligt spännande att få följa olika entreprenörers resa och kunna stötta tillväxtbolag med både kapital, nätverk och erfarenheter. Att onoterade innehav är ett bra komplement till hennes portfölj och att det är tillgångsslaget hon tycker är absolut mest intressant, vilket bottnar i hennes nyfikenhet för nya tjänster och produkter – och kärleken till entreprenörskapet.

Vad kan du bidra med förutom att investera pengar?

”Förhoppningsvis mitt intresse för hur innovation, teknik och framförallt AI kan möjliggöra nya sätt att ta sig an framtida utmaningar. Men även min starka tro på hur det är personerna och teamen som bygger bolagen, och i det vara ett bollplank. Har också ett stort nätverk som  jag mer än gärna delar med mig av.”

Varför valde du att gå med i Nyfikna Investerares ängelnätverk?

”Nyfikna Investerare andas precis det som det står för, just nyfikenhet och det är PRECIS det jag tror är nyckeln till framtida investeringar. Att vara nyfiken, samtidigt ha KUL och göra det tillsammans med andra som är genuint intresserade av människorna och produkten bakom bolagen. Joanna har byggt ett otroligt peppigt, välkomnande och proffsigt nätverk på kort tid, vilket kan bli precis hur bra och stort som helst, och vem vill inte vara en del av det? :)”