Hon står bakom nästa svenska kryptovaluta att listas

På temat NFTs pratar vi med Christina Löwenström, VD och grundare av Zeptagram, aktuell med lanseringen av kryptovalutan Zeptacoin som kommer att användas för bland annat handel med musikrättigheter och NFTs. Att Christina är från Göteborg tycker vi såklart är lite extra kul.

Text: Joanna Törngren Redebrant

Inlägget är ett sponsrat samarbete

Marknaden för kryptovalutor expanderar snabbt – på senare tid även i Sverige. Hittills har få svenska kryptovalutor börsnoterats. Den senaste i ledet var ”Alice”, som blev en stor succé i samband med sin börsnotering tidigare i våras.

Joanna har investerat en liten summa i Zeptagram tidigare i år och tycker att bolaget är väldigt spännande. Den 15 oktober är det dags för bolagets egna kryprovaluta att noteras på kryptobörsen BitMart. Zeptagram är en blockkedjebaserad handelsplattform där ägarna av intellektuella rättigheter kan tokenisera sina tillgångar som NFTs och dNFTs (mer om NTFs kan du läsa i den här utbildande artikeln). Företagets målsättning är att bli en ledande handelsplats för musik- och IP-rättigheter. Zeptagram stängde en övertecknad kapitalanskaffningsrunda under början av året och Zeptacoins pre-sale och strategiska runda blev även de övertecknade. 

Nu skapar Zeptagram kryptovalutan Zeptacoin, vill du berätta lite mer?

”Vi har lanserat en NFT-plattform och där kommer man snart ha möjlighet att göra köp med Zeptacoin. I framtiden planerar vi fler satsningar där Zeptacoin blir en plattformsvaluta. Royalties kommer att betalas ut med Zeptacoin och i takt med att användningsområden för Zeptacoin växer, ser vi att Zeptacoin blir en etablerad valuta som många känner till och använder som alternativt betalnings- och sparmedel, t.ex. istället för andra kryptovalutor.” 

Ni genomför nu en ICO (Initial Coin Offering). Wow, vilken grej Christina! Vad innebär det?

”Genom att Zeptagram säljer ut en del av sin valutastock sprider vi ägandet. Det är en process som påminner om när ett bolag genomför en IPO inför en börsnotering. Tidiga investerare erbjuds möjlighet att investera i plattformsvalutan Zeptacoin i en begränsad omfattning till ett attraktivt pris.”

Intressant. Sen vet jag att Zeptacoin ska börsnoteras, vad innebär det i praktiken?

”Zeptacoin börsnoteras på kryptovalutabörsen BitMart den 15 oktober. BitMart är en väl ansedd börs som lägger stor vikt vid regulatoriska frågor. Från den 15 oktober kommer man att kunna köpa och sälja Zeptacoin som vilken annan kryptovaluta som helst.”

Så rolig resa att vara med på, vad har ni fått för respons så här långt? 

”Att intresset för kryptovalutor är stort har vi vetat, men ändå är vi positivt överraskade. Vi var tidiga med en affärsidé som för många nu känns självklar och intresset är stort. Det stora intresset för Zeptacoin beror på att många tror på Zeptagram och vårt projekt.” 

Sedan Covid-19-utbrottet har kryptovalutor generellt fått ett stort uppsving som en effekt av de massiva penningpolitiska stimulanserna som urholkar värdet för vanliga fiatvalutor. Zeptacoin är en av de kryptovalutor som har ett bestämt tak på antalet coins och det kommer alltså inte att produceras fler coins än de som är utgivna.

Förutom att Zeptacoin är inflationsfri, vad skiljer kryptovalutan från de mängder av coins som redan finns och alla nya som introduceras på löpande band?

”Zeptacoin har ett praktiskt användningsområde då den kommer att användas som plattformsvaluta. Vidare kommer smarta kontrakt som initieras på våra plattformar att hanteras i Zeptacoin, exempelvis kvartalsvisa utbetalningar av royalties.” 

Musikrättigheter har goda förutsättningar att etablera sig som investeringsobjekt. Musik betalar ut royalties och kan därmed värderas som alla andra tillgångar som ger avkastning, t.ex. aktier, obligationer och fastigheter. Musik engagerar de flesta människor och det är för många lättare att förstå hur musik ger avkastning än exempelvis aktier. Matematiken är enkel, om en låt spelas eller streamas betalas det ut royalties för varje spelning. Ju mer en låt spelas, desto högre royalties (utdelning) och värdet på låten stiger.

NFTs har rönt stor uppmärksamhet under året när digital konst och samlingsobjekt har sålts för mångmiljonbelopp.

Zeptagram som tidigare har utvecklat en handelsplattform för musikrättigheter har även släppt en renodlad NFT-plattform. Under hösten lanseras NFTs med konstnären Marcel Toures dokumentation Göteborgs rockscen, med bl.a. band som Soundtrack of Our Lives och från tiden då Ebbot och Union Carbide regerade på scenen.

Jag tycker att NFTs är en banbrytande och mycket spännande teknik, även om den fortfarande är ung, och att musikrättigheter är väldigt intressant. Som författare och redaktör har jag lätt att relatera till musikbranschens utmaningar. Att du också kommer från Göteborg tycker jag är kul och det är väldigt spännande att vara med på Zeptagrams resa och nu även Zeptacoins. Men vilka är de främsta skälen till att man skall investera i Zeptacoin, tycker du? 

”Om man tror att vi är rätt ute i vårt antagande att musikrättigheter och NFTs har förutsättningar att bli en tillgångsklass som många människor vill investera i. I kombination med en generell tro på kryptovalutor och att man uppskattar en inflationsfri valuta.”

Christina Löwenström, grundare och VD

Under hösten planerar Zeptagram att lista en rad intressanta musikrättigheter på plattformen och inleda marknadsföringskampanjer tillsammans med artister – ny musik som ger fans och investerare möjlighet till tidig investering och potentiellt hög avkastning. 

”Vi får allt fler förfrågningar från musikindustrin. Intresset för NFTs bara ökar och i ser en tydlig förändring i branschen.”

Listning av kataloger med musik som har spelats i ett antal år med stabila royalties – attraktiva investeringsalternativ för investerare och musikälskare som vill ha alternativ till ränteplaceringar, är också något som ligger i pipen. 

Börsnoteringen av aktien/bolaget Zeptagram planeras under 2022 vilket ytterligare kommer att öka tillväxten och efterfrågan på Zeptacoin.

Om du är nyfiken och vill veta mer om Zeptacoin kan du läsa om investeringserbjudandet här och teckna dig här.

Inlägget är sponsrat. Grundläggande för allt material som publiceras i Nyfikna Investerares kanaler, oavsett om det är redaktionellt eller sponsrat innehåll, är att Nyfikna Investerare har gjort bedömningen att det är intressant och seriöst innehåll. Men vi kan ha fel. Ingenting är rekommendationer eller tips och som alltid gör var och en sin egen analys och tar sina egna investeringsbeslut. Tänk på att alla investeringar är förknippade med risk och att du kan förlora hela ditt investerare kapital. Lycka till med dina investeringar!