Googleprofil tar plats i ängelnätverket

Victoria Stolpe bor i Zurich med man och två barn. Med en bakgrund inom hotel och fastigheter samt många år inom Google Ads, där hon ledde ett team av specialister inom Digital acceleration across Nordic and Benelux, arbetar hon idag på Google med Google Maps. Rollen innebär fokus på Fintech, Real Estate & Travel samt Classified i Dach och Northern Europe.

Text: Nina Jansdotter

Vad har du på gång just nu? 

”Utöver att vara mammaledig leder jag Nyfikna Investerares internationella lansering, vilket redan fått otroligt positiv respons. Det finns ett starkt sug efter svenska start ups i Europa. Jag är också i uppstarten av ett företag inom ekologisk barnmat specifikt utvecklad för att optimera ett barns utveckling, vilket är en bransch jag brinner extra mycket för.”

Hur kommer det sig att du vill vara affärsängel för onoterade bolag? 

Tack vara mitt jobb har jag fått möjlighet att jobba med många av Sveriges främsta startups i många olika skeden och från många olika branscher. Jag har också sett first hand vilka fantastiska entreprenörer det finns där hemma med otrolig spännande potential och här vill jag var med och hjälpa på alla sätt det går. Utöver det tycker jag personligen att onoterat är ett väldigt spännande komplement till en mer traditionell portfolio och som samtidigt står inför en rad väldigt spännande utmaningar där rätt, smart kapital kan vara helt avgörande.”

Vad kan du bidra med förutom att investera pengar? 

Sverige är en liten marknad och många bolag måste idag expandera internationellt i ett tidigt skede för att kunna skala upp. Detta kräver ett bra nätverk, kompetens och kapital – vilket jag är övertygad att vi i NI kan hjälpa till med.

Varför valde du att gå med i Nyfikna Investerares ängelnätverk? 

Jag är otroligt imponerad av Joanna och hennes teams arbete med NI sedan uppstart förra året. För mig är det precis det forum som behövs för att uppmuntra utökad kännedom kring onoterat, men också en helt fantastisk community av likasinnade människor som tillsammans vill göra en skillnad.