Foodora-profil tar plats i styrelseutbildningen

Sofia Gunnmo är General Manager för det snabbväxande och innovativa Foodora Market, Sveriges nyaste livsmedelskedja med över 20 butiker, som fortsätter att revolutionera hur vi handlar våra livsmedel. Sofia ser fram emot att bidra in i Nyfikna Investerares ekosystem med erfarenhetsmixen från karriären i såväl storbolag som foodora-resan där hon varit med från start-up till miljardbolag.

Vi vill i större grad rikta strålkastaren mot de fantastiska profiler vi har med oss i Nyfiknas community och Sofia är en av deltagarna i höstens styrelseutbildning med start i november. Foodora släppte nyligen sin årsredovisning och slog nytt omsättningsrekord på nästan 4 miljarder, en ökning motsvarande +460 procent jämfört med året innan. Bolaget har gått från en omsättning på 0 till 4 miljarder och gjort resan från startup till scaleup till storbolag på 5 år.

För två år sedan gick Sofia till Foodora, som den första q-handelschefen i Norden låg hennes ansvar i att driva de vertikaler som inte var restaurangleveranser:

”För 2 år sedan öppnades den första Foodora market butiken. Foodora markets är så kallade dark stores, det vill säga livsmedelsbutiker som inte kunder kan besöka – utan butiker byggda för snabba plock- och hemleveranser på 30 min.”

Sofia beskriver sig själv som en snowboardåkande fjällentusiast, som också älskar stadens puls och tempo. Just tempo har varit en riktlinje i karriären, som under majoriteten av tiden har varit inom flertalet FMCG-bolag i olika kommersiella och affärsutvecklingsroller.”

Varför väljer du att investera både tid och pengar i Nyfikna Investerares styrelseutbildning?

”Jag gör det av lite olika skäl. Självklart vill jag gärna vara med och bidra till utvecklingen av svenska bolag, men också till att fler kvinnor tar plats i styrelser samt att jag ser det som personlig utveckling och ett breddande av mitt nätverk.”

Har du någon erfarenhet av styrelsearbete sedan tidigare?

Väldigt begränsad. Efter att ha kommit på en massa dåliga ursäkter om varför jag inte hoppade på det innan, så insåg jag tillslut att det bottnade i att jag inte visste helt ut vad som förväntades. Men det bästa, det går ju att lära sig! Så när jag såg inlägget från Nyfikna Investerare så var det helt självklart att höra av sig. Fokus på techbolag och viljan att skapa något större för alla parter känns väldigt rätt, både i tiden och för mig.”

Vad tror du att ditt främsta bidrag i ett styrelsearbete kommer att vara?

”Erfarenhetsmixen från storbolag till Foodora-resan som gått från start-up till miljardbolag, och resan med Foodora market där vi började från scratch med att bygga allt från butiker och organisation till kundmedvetenhet. Act and Adapt mentalitet – det tar dig och bolaget långt!”