Erfaren ängelinvesterare tar plats i nätverket

Lisa Gramnäs är en nyfiken eklektisk generalist som älskar att utmana sig själv. Hon drivs i mångt och mycket av mottot ”More than meets the eye” när hon kollar på bolag. Ett team som vill förändra ett synsätt, en affärsmodell eller ibland en hel bransch fångar ofta hennes nyfikenhet. Lisa är humanist och tekniker och har en tendens att investera i bolag som rör sig i gränslandet mellan människa och teknik. 

Lisa gillar att lära sig nya saker och har än så länge utmanat sig själv mer privat än professionellt:

”Jag började åka alpint och springa för 3 år sedan och i höstas köpte jag en ”plåtis”, som familjen har gemensam vårdnad om. Men framförallt är ett steg i mitt utforskande hur det ser ut utanför ekorrhjulet.” 

Professionellt utmanar Lisa sig i vad som är arbete, när det ska göras och var. Gramtec är ett familjeägt företag som startade för familjen med utveckling av protestekniska hjälpmedel och som idag till största delen fokuserar på kapitalförvaltning, i noterade och onoterade företag. Lisa berättar att hon arbetar med affärsutveckling, coaching, nätverk, styrelseuppdrag och allt däremellan. 

Vad ser du mest fram emot med Nyfikna Investerares ängelnätverk? 

”Jag ser fram emot att träffa personer som både tänker lika och annorlunda än vad jag gör, så jag får möjlighet att bredda mina perspektiv och mitt kontaktnät. Att kunna bolla angående onoterade innehav och lära mig än mer om vem jag är som investerare. Samt att kanske få träffa personer som, liksom Joanna och jag, har valt ett annat sätt än det vanliga vad det gäller jobb, fritid och ekonomi.”

Varför behövs affärsänglar?

”Om jag ser till mig själv och till oss på Gramtec så kommer vi som ett paket; kunskap, nätverk, erfarenhet och kapital. Många affärsänglar vill engagera sig och vill dela med sig. Kapital är självklart viktigt för en start-up, men många gånger kan just tidigare erfarenheter och generöst öppnande av sitt nätverk ge än mer än en påse med pengar.”

Vi tycker det är så skoj att ha dig med oss Lisa, varmt välkommen till Nyfikna Investerare!