Energiprofil tar plats i ängelnätverket

Patrik Björklund har investerat i onoterat sedan 2018 där Ljusgårda är den överlägset starkast lysande stjärnan. Kraften och potentialen i de entreprenörer han träffar ger honom en grym kick. Den energin använder han sedan i sitt eget liv. Drivkraften är att bidra till att bolag som vill göra världen lite bättre faktiskt lyckas, ett bidrag till denna jord Partrik kan känna sig riktigt stolt över.

Patrik berättar att han är en obotlig optimist som ser möjligheter i allt och alla. Att han har ett pannben av stål, är nyfiken i en strut och kärleksfull mot sina medmänniskor. Till vardags jobbar han som försäljningschef på Varberg Energi.

”VE är Sveriges pionjär bland energibolag och är ofta de som driver innovation och vågar testa nytt, samtidigt som de driver på den viktiga omställningen till ett hållbart samhälle. Det speglar mycket av mina egna grundläggande värderingar och drivkrafter och det är väl därför vi trivs så bra ihop när jag får gå till jobbet och göra världen lite bättre varje dag. På samma sätt tänker jag med mina investeringar.”

Vad har du på gång just nu?

”Allt. Skämt åsido. Förutom att renovera två hus och genomföra årtiondets största marknadssatsning med nya energitjänster för Varberg Energi, är jag taggad för Nyfiknas styrelseutbildning i höst så jag även kan göra gott och tillföra ifrån en sådan position.”


Vad kan du bidra med förutom att investera pengar?

”Jag har mer eller mindre vuxit upp bland startups, tillväxtbolag och drivit egna initiativ så det perspektivet finns djupt rotat. Jag kan tillföra rekryteringserfarenhet (+ employer branding) för snabbväxande bolag, bygga en stark säljorganisation, kontakter och erfarenhet i energibranschen, affärsmodeller och smarta partnerskap för att driva tillväxt.”

Varför valde du att gå med i Nyfikna Investerares ängelnätverk?

”För att Nyfiknas hela grundplåt lirar så bra med mina egna ambitioner och värderingar. Att agera med nyfikenhet, ödmjukt och tillsammans för att lyfta människor i vår omgivning och driva på utvecklingen mot en bättre värld.

Varmt välkommen till Nyfikna Investerare Patrik, vi tycker det är otroligt skoj att du vill vara med!