Christine Bjärkby stärker upp team Nyfikna – leder affärsängelnätverk

Vi är fantastiskt glada att kunna dela nyheten att investerarprofilen Christine Bjärkby nu kontrakteras för att stärka upp teamet på Nyfikna med fokus på Nyfikna Investerares affärsängelnätverk.

Christine kommer på konsultbasis att leda Nyfikna Investerare befintliga ängelnätverk när vi nu går in i andra året och ställs inför nya frågeställningar och utmaningar i rollen som portföljbyggare. Att Christine har mångårig erfarenhet från tillväxtkapital och affärsutveckling är något vi värdesätter och är övertygade om kommer att stärka oss i rollen som portföljbyggare:

”Vi är otroligt glada över att stärka upp Team Nyfikna med fantastiska Christine Bjärkby. Nyfikna Investerare är ju något av en disruptiv aktör i en konservativ bransch och att knyta trovärdiga profiler med lång och djup branscherfarenhet till oss stärker oss inför den resa vi påbörjat”, säger Joanna Törngren Redebrant, grundare och VD Nyfikna Investerare.

Jag delar gärna min kompetens med dem jag tror på och jag ser att Nyfikna har hittat ett spännande och nytänkande koncept som kommer kunna bidra bra i ekosystemet. Efter att på distans följt Joanna och hennes team ser jag deras driv, ambitioner och kämparglöd för att etablera något nytt och bra, så det ska bli kul att komma in som konsult och stötta henne och teamet i Nyfikna Investerares tillväxtresa”, säger Christine.

Det nya ängelnätverket som startar upp juni kommer att ledas av Ylva Beck. Ylva har varit med som facilitator sedan starten av Nyfikna Investerare och säkerställer att nya änglar får en fin start under första året i sin resa som portföljbyggare i Nyfikna Investerares community. Christines uppdrag är att facilitera träffarna med de ängelinvesterare som varit med ett tag och har kommit igång och börjat bygga sina portföljer, medan Ylva fokuserar på nya investerare som påbörjar sin resa från start.

”Det här kommer att bli toppen!”, säger Ylva Beck som ser fram emot att få in Christine i teamet.

Efter att ha gått grundåret med Ylva bjuds investerarna in att fortsätta ytterligare ett år under Christines vingar. Förutom att Christine har spännande och relevanta erfarenheter från västsvenska aktörer som bland andra Connect sitter hon också i styrelsen för EBAN, European Business Angel Network:

”Att ha Christine med oss när vi nu också går in i vår internationella expansion känns magiskt, jag är så glad för det stöd hon gett mig sedan start och att efter ett långt uppvaktande äntligen få formalisera vårt samarbete i ett första steg”, avslutar Joanna.