A diary of a Daytrader

1996 gick det redan fort i finansbranschen. Och med nymodigheten internets intåg skulle allt komma att gå ännu fortare. På kort tid kom aktier att bli hetare och mer lättillgängliga än någonsin. Så jävla heta och ALLA skulle köpa dem direkt via sina hemdatorer samtidigt som kvällstidningarna höll aktieskola och det gjordes tv-underhållning av aktiehandel på bästa sändningstid.

Men när varningsklocka efter varningsklocka ringde var det så livat i jakten på snabba cash att ingen hörde dem. Medan kultureliten trängdes på PA & Co så festade finansfolket, modellerna och bratsen vidare som om det inte fanns någon morgondag.

Efter smällen – när krutröken skingrats runt Stureplan, Norrmalmstorg och Biblioteksgatan – så var Finansstockholm inte längre sig likt. Och för mig kom det att stänga sina dörrar och jag var inte längre önskvärd. Jag hade blivit en persona non grata.

Denna berättande roman tar läsaren med in bakom tradingrummens dörrar och på en resa genom 90-talets Finansstockholm, över millenniumskiftet och in i 2000-talets upptakt till finanskrisen.

Ryggdunkningar, knivstick, svek och självdestruktivitet. Flärd, maktmissbruk och jakten på personlig upprättelse bortom Sveriges gränser. 

Massimiliano S. Franzé är daytrader och har ägnat de senaste 23 åren åt investeringar i allmänhet och åt aktiv trading i synnerhet. Dels som anställd proprietary trader i Stockholm och Luxemburg för att därefter handla i egen regi de senaste 10 åren. Idag ägnar Massimiliano fortfarande merparten av sin tid åt aktiv trading, men avsätter mer och mer tid åt ängelinvesteringar i startups samt är med och driver tradingcommunityn Augere. Han är aktiv medlem i Nyfikna Investerare Angel Investor Club. Under 2022 släpptes Massimilianos debutroman A diary of a Daytrader, ett tidsdokument över aktiehandelns utveckling sedan internet parallellt med ett äventyr noir bakom bankernas stängda tradingdörrar. I fysisk upplaga finns boken tillgänglig på Adlibris och Bokus och som ljudbok på Storytel och Nextory.