Home » Antagningen till Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är öppen

Antagningen till Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är öppen

Nu öppnar antagningen till Nyfikna Investerares affärsängelnätverk. Syftet med nätverket är att bygga våra onoterade portföljer genom att hitta potentiella Unicorns och genom så kallat ”smart kapital” addera det bolagen behöver för att kunna ta sig upp i värdekedjan. 

Nätverket blir den plattform som Joanna Törngren Redebrant, grundare av Nyfikna Investerare, själv saknat för att bygga en onoterad portfölj med mycket ambitiösa avkastningsmål: 

Jag upplever att det finns en potential här. När jag pratar med etablerade branschkollegor om hit rate finns en position att ta. Vi har en mycket ambitiös målsättning av vårt dealflow och vilken hit rate vi ska ha i portföljen.

Joanna upplever att det råder lite av ett vilda western på den onoterade arenan och tycker därför att det känns det väldigt roligt att nu öppna upp ansökan till Nyfikna Investerares Affärsängelnätverk:

Nyfikna Investerare förespråkar en så kallad ”sund ekonomi” och erbjuder en seriös plattform för investerare som är nyfikna på att lära sig mer om, och också bygga sin portfölj av, onoterade innehav. Den här typen av investeringar är mycket riskfyllda och ska därför generellt sett inte stå för mer än en liten andel av totalportföljens värde. Vidare är det jätteviktigt att förstå vad det är man köper och hur den onoterade marknaden fungerar. Därför tar vi hjälp av de bästa, såväl utbildare som framgångsrika affärsänglar – och unicornentreprenörer som redan gjort resan som vi vill göra.”

Var och en gör sin egen analys samt fattar sina egna investeringsbeslut, Nyfikna Investerare förvaltar alltså inte kapitalet – fokus ligger på utbildning, erfarenhetsutbyte, inspirationsföreläsningar och dealflow. Det finns inget formellt investeringskrav, men en förväntan om att det finns mist 400K/år att investera årligen.

Den exklusiva medlemslistan, med ett begränsat antal platser, har redan innan anmälan öppnat ett tungt startfält av investerarprofiler i ledande befattningar på bla KRY, Schibsted och Bygghemma-gruppen: 

Det är fantastiskt roligt att det finns ett sådant sug och att kunna möta efterfrågan på investeringscase, utbildning och erfarenhetsutbyte genom att starta Nyfikna Investerares affärsägelnätverk. Nu öppnar vi upp ansökanOm du tycker att detta låter intressant är du varmt välkommen att kontakta mig för mer information och dialog.

Mer info hittar du i menyn på startsidan.

Post navigation

Leave a Comment

Lämna ett svar

Nyfikna Investerare Podcast – Bolagsspecial Gokind

Stefan Lindholm utbildar Nyfiknas ängelinvesterare

Nyfikna Investerare går in i Allbry

Nyfikna Investerare investerar i Herbox